Hej, komponerade en ny maträtt i veckan...
Det hela började med en: Just det, helt tom matlåda...
Mitt mål var att ersätta den kolhydratrika potatisen/pastan/riset...
Och jodå, det GICK!
Vad kan man göra med gårdagens överblivna köttfärsröra och lite paprika, ev. oliver, och lite ost? hmmm...
Och jodå, det GICK!
Vad kan man göra med gårdagens överblivna köttfärsröra och lite paprika, ev. oliver, och lite ost? hmmm...
Får man lov att presentera, BUBBENZ allra bästa:
*** GULA MOZZARELLA PAPRIKOR MED KÖTTFÄRS & OLIVER ***
smaskens... =)
Börja med att halvera de gula prylarna:
Rensa och skölj lite:
Fyll dem med köttfärs röran:
Jo köttfärsröra, lite mindre såsig variant av köttfärssås (bara fräsa lite nöt eller blandfärs, tomatkross, någon finhackad och fräst rödlök, oregano, lite kalvfond, salt, svartpeppar ev. par stänk med soja-flaskan, kanske en dutt ketchup, om man så vill lite grädde - fast det hade jag inte denna gång)
Lägg paprikorna i en olivolje smord ugnsform:
Tryck om så önskas ner lite gröna oliver (eller svarta borde också funka):
Om någon i familjen (läs frugan) inte gillar oliver, tag bara i några:
Hmm, NEJ, det är inte SANT... ICA slår till IGEN, och gör "sin egen" mozzarella (förmodligen eldorado, eller liknande, fast i deras egna påse... och inköpt i miljonupplaga till vrakpris...):
hmm, prova den då, den var ju billig... (och hyfsat god, visade det sig)
Häll på hela påsen på paprikorna, försök träffa dem:
Nej, inte snåla med osten, det blir godare med HELA PÅSEN!!
Jo det gick precis... !!
In i varmluftsugnen, mitt i ugnen, tog 175 grader, men 200 grader hade nog varit bättre:
Säg 200 grader i 20minuter, så borde det bli bra...
Själv råkade jag köra 20 min i 175 grader Plus 5 minuter till i 200grader, för det var lite dålig färg på dem... kanske till och med går med 30 minuter... Seg-kokta små liv det där...
Säg gärna till, ni som provar, men kolla gärna efter 15 min så det inte är bränt...
hmm, prova den då, den var ju billig... (och hyfsat god, visade det sig)
Häll på hela påsen på paprikorna, försök träffa dem:
Nej, inte snåla med osten, det blir godare med HELA PÅSEN!!
Jo det gick precis... !!
In i varmluftsugnen, mitt i ugnen, tog 175 grader, men 200 grader hade nog varit bättre:
Säg 200 grader i 20minuter, så borde det bli bra...
Själv råkade jag köra 20 min i 175 grader Plus 5 minuter till i 200grader, för det var lite dålig färg på dem... kanske till och med går med 30 minuter... Seg-kokta små liv det där...
Säg gärna till, ni som provar, men kolla gärna efter 15 min så det inte är bränt...
*** RECEPT I BILD FORM, någon som gillar det??? ***
5 kommentarer:
Riktigt smaskigt, fast oliverna dom tror jag vi tar och skiter i ;)
Hmm, det känns lite som herr Bubben är sponsrad av Ica :)
Ja oliverna SKIER vi... Du har så rätt i dé A
Fast dé såg lite klent ut i matlådan..Blir en sådan ståtlig karl mätt på några fjuttiga men goda paprikor?
Förresten... Varför denna hysteriska bantning?
Vet du int att kvinnor vill ha lite fluff i sina karlar...Vi gillar nämligen INTE att få skavsår på er ;-)
Jodå, se nästa inlägg så...
Skicka en kommentar