måndag 10 november 2008

LCHF PIZZA RECEPT - Gott och Nyttigt?

*** SUPER GOTT LCHF-RECEPT PÅ PIZZA ***
Vad är LCHF för någon skum drog?? Nej, ni kan vara lugna, det betyder
" Low Carbon High Fat " och är en form at GI-bantning/Hälsodiet, eller nåt sånt...
eller ska man säga en form av att äta GI, fast med lite mera fett.
En kille på mitt jobb, han har ätit LCHF i ett år och har aldrig mått bättre säger han, och jag tror honom. Men om jag själv ska hoppa på det - vet inte än, men GI tror jag stenhårt på att det är nyttigare än viktväktar-kost (som jag nästan tror är skadligt).
Kolla vad gott det ser ut att vara:
OCH DET VAR DET... håll i er: kan detta vara bant-mat??
Det är faktiskt så att de få curry-banan-skivorna som ligger på pizzan är det som innehåller mest kolhydrater... =)

Nu kommer Philis underbara LCHF-recept, i mail-form:


Subject: LCHF-pizza

Hej!

Här kommer receptet för LCHF-pizza.

Jag brukar göra så här för 4 rejäla portioner:
0. Sätt ugnen på 200 grader C.
1. Knäck 12 hela ägg i en stor skål.
2. Låt 500g keso rinna av och tillsätt sedan detta till skålen med ägg.
3. Riv ost så att det blir totalt ca 8 dl och tillsätt även detta till skålen.
4. Ta fram en stavmix och mixa skålens innehåll ganska länge så att det blir jämn fin smet som är ganska trög flytande.
5. Smörj två ungsplåtat, häll på "smeten" och sätt in båda plåtarna i ca 10 minuter.
6. Skifta plåtarna och vänta ytterliggare 10 minuter.
7. Ta ut plåtarna och lägg på vald topping (t.ex krossade tomater, svamp, lök och ost)
8. Sätt in plåtarna igen och vänta tills det ser gott ut.

Här är ett annat recept som liknar det jag gör: http://veckansmiddag.blogspot.com/2007/12/lchf-pizza.html
Lycka till
Philip



Låt keson rinna av, hmm, större sil eller nåt papper hade säkert funkat bättre..

Försök få det lite torrare än vad är från början i alla fall, det funkar som ersättning för mjölet (tror jag)...
Mixa äggen, keson, och osten INTE I BUNKE...
(det stänker nämligen på tröjan, vi provade...)
TIPS: TAG ETT LITERMÅTT ISTÄLLET...
Smeten in i ugnen, på smord plåt (viktigt!):

Efter ca 20 grader i 200 grader i vanligt ugnsläge, så var ugnspannkakan, förlåt, pizzabotten färdig gräddad och redo för lite tomatkross, oregano och annat gott:

Ser lite ut som... hm... pizza botten var det ja... anings mjuk / frasig.. 8-)
Vi kunde inte bestämma riktigt, så vi provade följande pålägg:
Tomatkross, pizzakrydda (eller oregano), 50% salami+rödlök, 25% curry-bana, 25% svamp

Grädda tills det ser gott ut, bra skrivet av Philip =)
Funkade fint...
Jo, den var faktiskt riktigt mumsig, lite annorlunda botten, men faktiskt helt okej. Smakade som om man haft en vanlig deg, aningens för lite i ugnen bara, alltså helt okej. För det kändes verkligen som riktig hemgjort pizza!!!
Och hemgjord pizza är jag bra på... =)
Nu i Philips härliga tappning, typ 0 st kolhydrater...
Tack Philip!

2 kommentarer:

Anonym sa...

JA! Tack så hemskt mycket för detta bra recept! Har själv ätit LCHF sedan i januari, men saknat pizzan nå hemskt ibland. Detta skall skrivas ut och användas så snart som möjligt. TACK! :D

Unknown sa...

Testade med smaksatt Keso (feta oliv) och det blev riktigt gott. Med lite smak tänker man inte så mycket på att konsistensen är lite annan än vanlig pizzadeg.