onsdag 7 januari 2009

Gott Nytt År! Och hårdstart med LCHF / GI

Hallå där ute i cyberspace!

Nu ska snart min syrras familj ta över min mammas gamla hus!
och då var det dags att renovera lite.
Här står syrrans man Anders tillsammans med mig och målar taket i deras vardagsrum.


------------------------------------------------------------------------------------


Nu var det julmat upp till öronen och en välbyggd kulmage... illa illa, jag som bara skulle äta kolhydratfritt har frossat i pasta och potatisgratäng... och jodå, det slutade förstås som väntat...


*** Men NU SERRNI... ***


Har ni hört den förut???

Den klassiska jojo-bantaren???

I alla fall, så var det då dags igen, att byta ut de nya jul-bilringarna som man skaffat sig av alla kolhydratrika mål nu under jul och nyår...

GI-måltid jag åt på nyårsdagen. Jo jag tjuvstartade faktiskt då, men den riktiga starten var väl egentligen på morgonen den 2:a januari 2009.



Men nu är det bistra vintern här... LCHF-kosten hägrar runt hörnet.

Är LCHF verkligen nyttigt? Hmm... men man verkar gå ner i vikt snabbt, alltid något... om man inte får hjärtinfarkt på kuppen...

Jo LCHF står för Low-Carbon-High-Fat och lär vara det snabbaste sättet att gå ned i vikt på.
Så det ska jag försöka mig på.
Eller kombinerat med vanlig GI-kost.

Angela och jag har läst i Sten Sture Skaldemans böcker "GI-Noll" och "Ät dig ner i vikt". Köpte den sista till mig själv i julklapp.
Och stolligt nog vänder han upp och ned på vad man trodde var nyttigt och inte.
Och en kollega på jobbet har käkat LCHF i ett år och mår toppenbra. Så jaa, inte vet jag om det är bra eller inte...
Hans kost beskriver något som brukar kallas LCHF.

En typisk frukost ser numera ut ungefär så här:


En annan lyxig GI/LCHF-frukost:


En typiskt LCHF-lunch:


Fisk är nyttigt, särskilt fet lax, och så är det riktigt gott också!
Mitt tips är att äta den tillsammans med kokt broccoli och citronmajonäs (äkta 80% majonäs och citronsaft, vispas i ett glas med en liten te-sked t ex)


TADA, så här gott och saftigt (läs fettigt) kan det bli med en enkel LCHF-middag...
Och massor med mättat fett... om det nu ÄR farligt eller inte, har jag ingen aning om. Olika folk säger olika... de flesta är livrädda för det.
Sture Skaldeman och LCHF-människor tror precis tvärt om att det är det nyttigaste som finns. Så sjuk världen är, svårt att veta vad som är rätt...


Här står Angela och gör smeten till limporna.. =)


Här är det vi använde till dem:


Köttfärslimporna som Angela och jag gjorde, SUPER GODA!! och super-feta... bra eller dåligt, därom tvistar de lärde...



Ett sak man kan vara säker på är ju att någon har ju fel...

(och jag tror då inte GI-människorna har fel, däremot lågkalori dietisterna...)
(men om LCHF är bra för kroppen eller inte vågar jag inte uttala mig om - än...)


Nu har jag kämpat i 7 dagar - 1 vecka, tänkte åtminstone börja med 8 veckor GI/LCHF mixat och se vad det resulterar i. Sedan kanske jag går över till vanlig mat, fast med mera frukt och mindre kolhydrater. Eller om jag har 10 kilo kvar, tar jag väl några månader till =)

Resultat vecka 1: -1.5 kg - en okej start

Inga kommentarer: